17 Mayıs 2016 Salı

ÇEVREMİZ VE BİZ!
ANTALYA MANAVGAT SOKAKLARI

                             CAN GÜVENLİĞİMİZ!

Her geçen gün can güvenliğimiz yok oluyor… Seçim zamanının yaklaştığı bu günlerde kaldırım Çalışmalarına yeniden hız verildiğini görüyoruz.  

Hem araçların hem de vatandaşların çalışma yapılan yolu kullanmasıyla vatandaşı nasıl bir tehlikeye attıklarının farkındalar mı acaba?

. Çevremize zarar vermeden ve can güvenliğimizi tehlikeye atmadan yaşayabileceğimiz bir dünyanın olacağına inanıyorum. Bu inancımın olabilmesi için öncelikle oy zamanı bizleri unutmayan, bizlerden sorumlu siyasilerimize görev düşüyor.

 Bizler, araçlarımızı düşmandan kaçar gibi şuursuzca kullandığımız ı biliyoruz Bilinçli toplum araç kullanmasından ve siyasilerimizin vatandaşın hizmetinde olduklarını hatırlamasıyla belli olur.

Önce kendi can güvenliğimizi bile tehlikeye atarak araçlarımızı insanların üzerine, kaldırımlara çıkararak kullanırız.

 Ve yol kenarların da bir de kaldırım çalışmalarının uzun süre devam etmesi ne kadar risk taşıyor biliyor musunuz?

Görev başına gelen sorumluların öncelikle bu tehlikeli kaldırım çalışmaları esnasında yaşanabilecek sorunları göz önünde bulundurmalılar.

Antalya Lara semtinde yolda  yürüyebilmek mucizevî bir yolculuktu benim için.

 Kepçeler, kamyonlar, kum yığınları tuğlalar ve nereye dönsem engellerle karşılaştım. Kum yığınından kurtulmaya çalışsam karşımdan gelen toplu taşıma araçları ve küçük araçlarla adeta ezilmekten kıl payı kurtulan kazazede gibi aynı sonu yaşadığımı düşünüyorum.

 Yol yapımların da dikkat edilmesi gerekli hususlar, kaldırım çalışmalarının yapılacağı cadde ye araç geçme yasağı konulmalıdır.

Ve yayaların can güvenliği her şeyden önde gelmelidir. Kaldırımlar yayalar için yapılıyorsa, önceliğiniz yayaları kumlardan, çamurlardan ve daha da önemlisi, kaldırım çalışmaları yapılan yoldan araç geçmesine izin verilmemelidir.

Böylelikle vatandaş için yapılan hizmet sorunsuz olur ve yapılan çalışma takdir toplar.


04.03.2009  Zeynep AYDINLIOGLU

Hiç yorum yok: